Ontdek het comfort van een bus leasen bij Compass Mobility

Bij Compass Mobility begrijpen we de essentie van mobiliteit voor jouw bedrijf.

Als merkonafhankelijke leasemaatschappij met specialisatie in busjes, bestelauto’s en bedrijfsauto’s, bieden wij de perfecte oplossing voor jouw zakelijke mobiliteitsbehoeften.

Bent u voor uw bedrijf op zoek naar uitbereiding van uw vloot of zoek jij als zelfstandig ondernemer een nieuwe bus? Kies voor comfort en ga deze nieuwe bus leasen.

Kies voor de expertise en flexibiliteit in bus leasen van Compass Mobility.

bus leasen

Snel rijden? Bekijk direct ons aanbod!

Bekijk hier ons actuele aanbod in bedrijfsbussen. Heeft u tijdelijk behoefte aan een (extra) bus? Bekijk dan ons shortleaseaanbod!

Compass Mobility, jouw persoonlijke partner voor het leasen van een bus.  

CM lease tevreden klant

Een bus leasen doe je bij Compass Mobility

Ruime keuze: Bij Compass Mobility geloven we in maatwerk. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment bedrijfsbussen van verschillende merken en modellen. Zo vind je altijd de bus die perfect aansluit op jouw specifieke wensen en eisen.

Flexibel in leasevormen: Onze flexibele leaseopties zijn afgestemd op jouw bedrijf. Of je nu kiest voor operational lease of shortlease zakelijk of starterslease, wij bieden jou de juiste oplossing voor jou zakelijke behoefte.

Transparantie: Bij Compass Mobility zijn we trots op onze transparante prijzen en voorwaarden. Geen verborgen kosten, geen verrassingen achteraf. Alles is duidelijk en overzichtelijk, zodat jij je kunt concentreren op jouw bedrijfsactiviteiten.

Professioneel advies: Onze ervaren adviseurs staan klaar om jou te begeleiden bij het maken van de juiste keuze. Wij hebben kennis van bedrijfsauto’s en bussen en begrijpen de unieke uitdagingen waarmee jouw bedrijf te maken heeft.

Service en onderhoud: Compass Mobility biedt uitgebreide service- en onderhoudsopties voor jouw geleasede bus. We streven naar maximale beschikbaarheid van jouw voertuig, zodat je altijd op jouw bedrijf kunt vertrouwen.

Duurzaamheid: We zijn toegewijd aan duurzaam ondernemen en bieden wanneer mogelijk ook elektrische en milieuvriendelijke opties aan, zodat je kunt bijdragen aan een groenere toekomst.

Een ingerichte bus leasen? 

Iedere bedrijf heeft zijn eigen specialisme en zo is iedere bestelbus weer verschillend. Onze specialisten denk met jou mee op het gebied van bus- inrichtingen. Wij kennen de weg en mogelijkheden en denk dan ook graag met je mee om samen tot de beste configuratie van jouw nieuwe bus te komen.

bus leasen

Ik wil een bus leasen, hoe werkt dat? 

Kies de juiste bus: Ontdek ons gevarieerde aanbod van zakelijke leaseauto’s online of bezoek onze showroom in Hardenberg. Kies voertuigen die voldoen aan uw bedrijfsbehoeften en imago.

Stel je contract samen: Kies de looptijd, kilometrage en eventuele aanvullende diensten die u nodig heeft. Ons team helpt u bij het vinden van de meest ideale invulling betreft het bus leasen.

Focus op uw bedrijf: Zodra uw leasecontract is opgesteld, kunt u zich richten op uw kernactiviteiten terwijl wij zorgen voor het onderhoud en de administratie van uw wagenpark.

Waarom zou u zich druk maken over de aanschaf, het beheer, het onderhoud en de afschrijving van een bedrijfsbus wanneer Compass Mobility dit van u kan overnemen? Onze toewijding aan kwaliteit, flexibiliteit en klantenservice heeft ons tot een vertrouwde partner gemaakt voor talloze bedrijven in Nederland.

Combi content 13

Op korte termijn een bus leasen? 

Heeft u op korte termijn een bus nodig? Een bus leasen bij Compass Mobility kan al op korte termijn.

Laat ons u helpen in de zoektocht naar de juiste bus met het juiste leasecontract.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe Compass Mobility uw bedrijf zal ondersteunen op gebied van mobiliteit.

bus leasen

Elektrische bus leasen

De ontwikkelingen rondom elektrische auto’s gaan hard. Op het gebied van elektrische auto’s vind er al enige tijd een verschuiving plaats waarbij berijders een overstap maken van brandstof- naar elektrisch aangedreven auto’s. Op het gebied van elektrische bestelauto’s  waren er in de beginjaren nog maar weinig alternatieven die praktisch gezien een brandstof- aangedreven bus konden vervangen. Onder andere de Stellantis groep brengt hier verandering in waardoor de elektrische bus in steeds meer gevallen een goed alternatief voor brandstof- aangedreven bus is.

Wil jij een nieuwe bus leasen?

Neem de elektrische bus dan in overweging en laat je adviseren door een van onze adviseurs.

Waarom Compass Mobility

Onze service is gericht op mobiliteit, duidelijkheid en maatwerk.
Met deze kernwoorden zijn wij graag jouw persoonlijke partner in mobiliteit!

Veelgestelde vragen over bus leasen

Compass Mobility biedt verschillende vormen van lease aan. Operational lease, shortlease en starterslease zijn leasevormen die zijn toegespitst op de zakelijke markt. De looptijd bij operational lease varieert veelal tussen de 12 en 60 maanden. Bij shortlease ligt de looptijd veelal tussen 1 maand en 24 maanden.

Starterslease is een maatwerkproduct voor de startende ondernemer. Hierbij combineren we het beste van alle leasevormen, om voor de starter een zo prettig en flexibel mogelijk product te kunnen bieden.

Private lease is lease voor particulieren. De looptijd varieert tussen de 12 en 60 maanden.

Bij operational lease betaal je een vast maandbedrag waar alles bij inzit. Je hoeft je geen zorgen te maken over afschrijving, onderhoud, verzekering of wegenbelasting. Operational lease is het best te vergelijken met het huren van een auto.

Bij financial lease leen je geld voor de aanschaf van een auto. Met het maandbedrag dat je betaalt, los je de auto in een afgesproken termijn af. Naast de maandelijkse aflossing ben je daarnaast ook zelf verantwoordelijk voor zaken als verzekering, wegenbelasting en onderhoud.

Ja. Speciaal voor startende ondernemers heeft CM Lease ‘starterslease’ ontwikkeld. Wij vinden het belangrijk dat startende ondernemers ook de mogelijkheid moeten hebben om zich representatief te kunnen verplaatsen. Een starterslease-overeenkomst is een operational lease-product dat specifiek naar jouw wensen wordt opgesteld.

Voor het aangaan van een leaseovereenkomst is het belangrijk te weten of jij gedurende de looptijd van het contract kunt voldoen aan de financiële verplichting die je aangaat. Na een financiële toetsing zal blijken of je in aanmerking komt voor een (private) leaseauto.

Bij de leaseovereenkomsten van Compass Mobility zijn veel kosten voor jou afgedekt. Een aantal zaken zullen echter voor eigen rekening zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan brandstof-, tol-, veer-, parkeer- en waskosten, maar ook bekeuringen.

Met de leaseovereenkomsten van Compass Mobility is zekerheid altijd gegarandeerd. Over afschrijving, reparaties, onderhoud, banden, wegenbelasting en verzekering hoef je niet na te denken! In geval van nood ben je verzekerd van pechhulp en ook met vervangend vervoer staan wij voor je klaar.

Ja. Het is altijd mogelijk om bij ons via private lease een zelf samengestelde auto te rijden. Wij gaan dan met elkaar in gesprek om je wensen te bespreken. Vervolgens ontvang je van ons een aanbieding die helemaal is afgestemd op deze wensen.

De private lease-acties die wij aanbieden, zijn echter gebaseerd op auto’s die wij alvast voor jou hebben ingekocht. Het is hier dus niet meer mogelijk om bepaalde fabrieksopties toe te voegen. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld tegen meerprijs een trekhaak toe te voegen.

Wanneer je een leaseovereenkomst tekent, betekent dit dat je gedurende een bepaalde periode een financiële verplichting aangaat. Het is in je eigen belang om risico’s uit te sluiten waardoor je niet meer aan je financiële verplichtingen zou kunnen voldoen.

Ook heb je bij schade die niet te verhalen is een eigen risico van € 300,- per gebeurtenis. Het eigen risico bij glasschade bedraagt € 150,- per gebeurtenis.

Van Compass Mobility mag je iemand anders in je auto laten rijden. Het kan echter wel zo zijn, dat je werkgever anders bepaalt. Om dit zeker te weten, raden wij je aan om dit bij je werkgever na te vragen.

Met een leaseauto van Compass Mobility mag je ook naar het buitenland. Op je groene kaart staan de landen die je mag bezoeken. Houd er wel rekening mee, dat je auto moet voldoen aan de specifieke verplichtingen van het land dat je wilt bezoeken. In sommige landen is het in de winter bijvoorbeeld verplicht om de auto van winterbanden te voorzien.

Wanneer je brandstofpas defect is, neem je contact op met onze berijdersdesk. Wij vragen direct een nieuwe pas voor je aan.
Deze ontvang je meestal binnen 5 dagen per post.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Ja. Het is mogelijk om tussentijds winterbanden aan je leasecontract toe te voegen. Je leaseadviseur of wagenparkbeheerder kan deze aanvragen via onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bij Compass Mobility staat zekerheid voorop. Het is voor jou immers heel belangrijk dat je met jouw auto veilig op weg kunt en dat je op je auto kunt vertrouwen. Goed onderhoud aan je auto is daarom van essentieel belang.

Het onderhoud van je auto vindt altijd plaats bij partners van Compass Mobility. Ben je benieuwd of je eigen ‘vertrouwde’ garage ook al partner van CM Lease is? Neem dan even contact op met onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Omdat wij de veiligheid en bedrijfszekerheid van je auto erg belangrijk vinden, vragen wij je de onderhoudsintervallen volgens de fabrieksopgave te volgen. Het is niet mogelijk zonder overleg een auto vóór het aangegeven onderhoudsinterval aan te bieden. Je mag dit interval met maximaal 2000 kilometer overschrijden.

Wanneer er op je dashboard een melding van de boordcomputer verschijnt, kan dit duiden op een tekort aan een vloeistof of het niet (juist) functioneren van een van de vele systemen. Negeer een dergelijk signaal niet. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor je veiligheid, de prestaties van de motor en de technische staat van de auto. Raadpleeg het onderhoudsboek van de auto en maak een afspraak voor onderhoud bij een van onze vaste partners.

Schade rijden is altijd erg vervelend. Het is echter van belang dat je de schade binnen 24 uur bij ons meldt. Wij zorgen voor een correcte afhandeling en eventueel voor vervangend vervoer. Wanneer er een tegenpartij bij de schade betrokken is, is het belangrijk om samen een volledig Europees schadeformulier in te vullen.

Wanneer je alles gezamenlijk hebt ingevuld, stuur je deze gegevens naar onze berijdersdesk. Ook ontvangen wij graag foto’s van de gereden schade.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bij pech onderweg, in zowel binnen- als buitenland, bel je met onze hulpdienst AA Service. AA Service is 24/7 bereikbaar.

Je kunt AA Service bereiken op telefoonnummer: +31(0)88-1121121.

Ook willen wij je vragen onze berijdersdesk op de hoogte te houden.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Wanneer je de schade aan je auto bij ons hebt gemeld en deze wilt laten repareren, laten wij je weten bij welke erkende reparateur je dit uit kunt laten voeren. Heb je vragen over het verloop van je schadeafhandeling, dan kun je altijd contact opnemen met onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Als er is ingebroken in je auto, verzoeken we je hiervan direct een melding bij de politie te maken. De politie is bereikbaar onder nummer: 0900-8844. Bij de politie kun je online aangifte doen via www.politie.nl/aangifte.

Ook willen we je vragen om bij inbraak in je leaseauto onze berijdersdesk op de hoogte te houden. Daarnaast ontvangen wij graag een kopie van de aangifte.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Als je leaseauto is gestolen, verzoeken we je hiervan direct een melding bij de politie te maken. De politie is bereikbaar onder nummer: 0900-8844. Bij de politie kun je online aangifte doen via www.politie.nl/aangifte.

Ook willen we je vragen om bij diefstal van je leaseauto onze berijdersdesk op de hoogte te houden. Daarnaast ontvangen wij graag een kopie van de aangifte.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bijtelling is een fiscale regeling waar je als zakelijke rijder mee te maken krijgt als je je bedrijfswagen jaarlijks meer dan 500 km privé gebruikt. De belastingdienst ziet deze kilometers als een vorm van inkomen waarover belasting betaald moet worden.

Afhankelijk van de uitstoot van je leaseauto wordt er een percentage van de cataloguswaarde bij je belastbare inkomen opgeteld. Hierdoor moet je meer belasting betalen.

Verschillende bijtellingspercentages:

 20212020
Algemeen bijtellingspercentage22%22%
Zonder uitstoot12% t/m € 40.000 en
22% vanaf € 40.000
8% t/m € 45.000 en
22% vanaf € 45.000
Zonder uitstoot waterstof (en zonnecel)12%8%
Meer dan 0 gram (CO2-uitstoot in gr/km)22%22%

Nee. Wanneer je kunt aantonen dat je per jaar géén of minder dan 500 privékilometers rijdt met je bedrijfswagen, hoef je geen bijtelling te betalen. Het is daarbij wel van belang dat je dit bij de belastingdienst aan kunt tonen. Een sluitende rittenregistratie en een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ zijn hierbij belangrijk. Meer informatie hierover vind je op de website van de belastingdienst.