Ontdek de elektrische auto en reduceer CO2

In Nederland hebben wij als doel om gezamenlijk voor 2030 minimaal 55% minder CO2 uitstoot te produceren ten opzichte van 1990. Uiteindelijk hebben wij als land zelfs het doel om in 2050 de CO2 uitstoot met 95% te hebben teruggebracht.

Een ambitieuze uitdaging die ons allemaal aangaat! Maar hoe speel je hier als bedrijf nu op in? Voor veel bedrijven is het wagenpark een van de belangrijke pijlers waar op het gebied van CO2 uitstoot winst te behalen valt. Het wordt dus tijd om een overstap te maken naar de elektrische auto!

elektrische auto 2

Welke elektrische auto past bij jouw behoefte

Om de oriëntatiereis voor jou als bedrijf overzichtelijk te maken hebben wij een overzicht per autosegment en de mogelijkheden in elektrische laadpalen inzichtelijk gemaakt. Bekijk hieronder de verschillende onderwerpen voor meer informatie rondom de verschillende elektrische auto’s, elektrisch rijden en laadpaaloplossingen. Wij bekijken graag samen met jou naar de mogelijkheden om samen een duurzame toekomst tegemoet te gaan.

elektrische auto

De overstap naar een elektrische auto of wagenpark

Een complete overstap naar een elektrisch wagenpark is ingrijpend en kan daarbij ook spannend zijn. Zonder ervaring of goed onderbouwde argumenten zal de ene collega enthousiast en een andere collega veel weerstand kunnen bieden op het rijden in een elektrische auto. Het is dan ook belangrijk om de verschillende mogelijkheden en het aanbod goed te ontdekken en af te stemmen op de behoefte. Hoe je dit doet? Wij helpen je hier graag bij!

Aan de slag met het verduurzamen van jouw wagenpark

De overgang naar een duurzaam en elektrisch wagenpark zal niet gaan zonder slag of stoten. Zo heerst er nog veel onwetendheid en zijn mensen bovendien behoorlijk gehecht aan hun vertrouwde brandstofauto. Toch biedt de elektrische auto naast de reductie van CO2 veel voordelen, ook ten opzichte van brandstofauto’s.

elektrische auto

Grote investering? 

Compass Mobility biedt met de verschillende leaseoplossingen van CM Lease altijd een passende oplossing om invulling te geven aan jouw situatie. Wij zijn er voor zowel de MKB als ZZP’er en ook startende ondernemers zijn welkom bij CM Lease!

Het leasen van een elektrische auto heeft veel voordelen! Alle kosten zijn in het maandbedrag inbegrepen waardoor je vanaf de ingangsdatum van leasecontract exact weet wat je per maand aan jouw elektrische auto kwijt bent. Je hoeft alleen nog maar te laden! Bovendien is de BTW aftrekbaar en mag je alle kosten ook nog eens van de winst afschrijven.

Wouter Zweers CM Lease

Samen naar een toekomst met minder CO2

Een mooie uitdaging! Samen naar een toekomst met minder CO2 uitstoot. Wij hebben de kennis en tools in huis om samen deze verduurzamingslag te kunnen realiseren.

Mogen wij eens vrijblijvend een kop koffie komen drinken?

Enkele tips om je collega’s de meerwaarde van de elektrische auto te laten zien

Ga met je collega’s tijdig in gesprek en geef ze de tijd om zich oriënteren en laten wennen welke auto dan het beste bij zijn of haar werkzaamheden en situatie zal passen.

Is er een beeld ontstaan welke auto geschikt zou kunnen zijn? Geef je collega’s de mogelijkheid om te gaan proefrijden in de auto. Tijdens een proefrit zal duidelijk worden dat een elektrische auto veel te bieden heeft. Zo zijn de auto’s vaak compleet uitgerust en rijden ze erg soepel en comfortabel ten opzichte van een brandstofauto. Ook zijn elektrische auto’s altijd voorzien van een automaat en vaak ook met luxe zaken als bijvoorbeeld een standkachel!

Heb jij als bedrijf de keuze gemaakt om een verduurzamingslag te gaan maken? Begin dan bij jezelf. Wanneer je van je medewerkers verwacht om mee te gaan in de verduurzamingstrategie van jouw bedrijf is het aan te raden zelf ook het goede voorbeeld te geven.

Hoewel de ontwikkeling van elektrische auto’s erg snel is gegaan en er veel merken en modellen beschikbaar zijn kan het voorkomen dat de elektrische auto niet altijd de meest ideale mobiliteitsoplossing is. Kies in zo’n geval bijvoorbeeld voor een Plug-in hybride, of bekijk de mogelijkheden van mobiliteitsbudgetten waarbij combinaties gemaakt kunnen worden in flexibel  en openbaar vervoer. Compass Mobility denkt ook hier graag met jou mee.

Rijden de eerste elektrische auto’s ondertussen al in jouw wagenpark? Zorg ervoor dat de positieve ervaringen van de berijders niet onderbelicht blijven. De meeste berijders die de switch van een brandstofauto naar een elektrische auto hebben gemaakt zijn namelijk enthousiast en willen niet meer terug!

De ‘auto van de zaak’ wordt vaak, zeker wanneer er ook privé in gereden mag worden gezien als een voordeel dat voortvloeit uit de overeenkomen arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de invulling hiervan. Om de weg naar verduurzaming toch goed in te zetten kan er bijvoorbeeld gekozen worden om het leasebudget voor elektrische auto’s te verruimen en daarmee werknemers toch te stimuleren deze stap te maken.

Een van de grote voordelen van een elektrische auto is het gemak en comfort. Zeker wanneer je als berijder over de mogelijkheid beschikt om de auto thuis op te laden bespaar je tijd laadstress. Op deze manier kan een berijder tenslotte altijd met een volle accu van huis vertrekken!

Klimaatdoel