Wagenparkbeheer 

Het beheer van jouw wagenpark heb jij altijd volledig inzichtelijk en onder controle. Als organisatie sta je nooit voor verrassingen en je weet wat betreft het wagenpark precies waar je aan toe bent. Alles verloopt soepel en efficiënt. Voor reparatie, onderhoud en banden zijn er lokaal goede oplossingen en bij stilstand of stranding elders in het land weet je de weg. Als organisatie heb je totale controle, zonder dat het veel inspanning vergt… 

In de praktijk is goed en efficiënt wagenparkbeheer een veelomvattende en intensieve taak. Het beheer wordt vaak naast de ‘reguliere’ werkzaamheden opgepakt, terwijl een volledige focus en controle op het beheer van jouw wagenpark erg belangrijk is. Het komt dan ook vaak voor dat een ondernemer, HR-, of administratief medewerker de taken rondom het wagenparkbeheer op zicht neemt.  Wij begrijpen dat wagenparkbeheer niet jouw prioriteit heeft en nemen het daarom graag uit handen!

Met Fleet2Go van Compass Mobility geven we jouw wagenpark vorm en creëren wij duidelijkheid. Tegelijkertijd ben jij flexibel, bespaar je tijd en geld en bieden wij jou ook nog eens de tools om de weg naar verduurzaming in te slaan.

elektrisch rijden

Wagenparkscan

Een wagenparkscan van Fleet2Go biedt inzicht in jouw wagenpark. Na een gezamenlijke inventarisatie van jouw vloot gaan wij aan de slag met een gedegen wagenparkrapportage. Bij oplevering van deze rapportage krijg je van ons inzicht in de optimalisatiekansen binnen jouw wagenpark. In de rapportage komen alle kostencomponenten terug en kijken wij goed naar de efficiency van het beheer. Daarnaast biedt het rapport jou een duidelijk en actueel overzicht van de CO₂-uitstoot van jouw vloot. Handig wanneer je jouw wagenpark wilt verduurzamen.

De wagenparkscan kunnen wij voor jou in twee varianten uitvoeren: de wagenparkscan basis en wagenparkscan compleet. De basisscan is gebaseerd op relevante voertuigdata van jouw vloot en ROB-cijfers. Bij de wagenparkscan compleet worden de zakelijke kilometers oftewel het reisgedrag van de berijder ook geïnventariseerd om al dan niet tot nieuwe inzichten te komen.

Autobeleid en mobiliteitsregeling

Een van de aspecten die van belang is bij het optimaliseren van jouw vloot is het opstellen van autobeleid of misschien zelfs breder: een mobiliteitsregeling. Bij het opstellen en bepalen van een juist autobeleid gaan wij samen met jou de verschillende mogelijkheden overwegen. Denk hierbij aan voertuigtypes, voertuigklassen, aandrijftechnieken en de verschillende keuzes in automerken. Ook kijken wij naar de ROB-cijfers en het verbruik per categorie en ontdekken wij samen of koop of lease de beste oplossing voor jou biedt.

Uit de resultaten van een complete wagenparkscan kan het blijken dat in sommige situaties een mobiliteitsregeling een goede uitkomst biedt. Denk bij een mobiliteitsregeling aan combinaties van autohuur, shortlease en het openbaar vervoer.

Het loket voor jouw wagenpark

Bij Fleet2Go nemen wij op basis van gedegen onderzoek het totale beheer van jouw wagenpark en mobiliteitsbehoefte uit handen. Dit betekent dat jij je kan focussen op jouw corebusiness. Met Fleet2Go zijn wij binnen jouw organisatie dan ook het aanspreekpunt voor alle zaken rondom mobiliteit.

Samen met jou gaan wij om tafel om het vertrekpunt te bepalen. Vervolgens ben jij voor een vast maandelijks tarief volledig ontzorgt rondom alle mobiliteitsvraagstukken binnen je organisatie. Zo ben je met Fleet2Go gegarandeerd voorzien van de volgende zekerheden;

  • Beheer van reparatie, onderhoud & banden (ROB- beheer)
  • Coördinatie rondom schadeafhandeling
  • Pechhulp service 24/7 binnen Nederland of Europa
  • Vervangend vervoer
  • Mobiliteitspas (modules als o.a.: brandstof, flexibele OV abonnementen, etc.)
  • Wagenpark management (maatwerk wagenparkadvies & wagenparkbeheer)
  • Real-time monitoring van jouw Wagenpark. (Brandstofgebruik, rijgedrag, locatie etc.)

 

Fleet2Go voor jou!

Fleet2Go ontzorgt jouw bedrijf of organisatie totaal rondom het thema mobiliteit. Wij doen dit zodat jij je kan focussen op de basis van jou bedrijf. Als jij doet waar je goed in bent, doen wij dat ook. Mobiliteit blijft voor jou tenslotte een middel om operationeel te zijn.

Fleet2Go ontzorgt in drie varianten, passend bij elk type wagenpark;

  • All- in Compleet, ROB beheer voor een vast tarief per voertuig per maand. Voor voertuigen niet ouder dan 2 jaar en een kilometerstand van maximaal 30.000 km. 
  • All- in Variabel, Voor voertuigen tot 10 jaar oud en maximaal 200.000 km. 
  • ROB op regiebasis, totaal ontzorgt voor een vast tarief. ROB wordt uitgevoerd onder regie van Fleet2Go. Profiteer van volume inkoopcondities en de expertise van onze wagenparkbeheerders. 

Fleet2Go inventariseert het wagenpark en maakt op basis van de inventarisatie een maatwerk voorstel

Veelgestelde vragen over wagenparkbeheer

Compass Mobility biedt verschillende vormen van lease aan. Operational lease, shortlease en starterslease zijn leasevormen die zijn toegespitst op de zakelijke markt. De looptijd bij operational lease varieert veelal tussen de 12 en 60 maanden. Bij shortlease ligt de looptijd veelal tussen 1 maand en 24 maanden.

Starterslease is een maatwerkproduct voor de startende ondernemer. Hierbij combineren we het beste van alle leasevormen, om voor de starter een zo prettig en flexibel mogelijk product te kunnen bieden.

Private lease is lease voor particulieren. De looptijd varieert tussen de 12 en 60 maanden.

Bij operational lease betaal je een vast maandbedrag waar alles bij inzit. Je hoeft je geen zorgen te maken over afschrijving, onderhoud, verzekering of wegenbelasting. Operational lease is het best te vergelijken met het huren van een auto.

Bij financial lease leen je geld voor de aanschaf van een auto. Met het maandbedrag dat je betaalt, los je de auto in een afgesproken termijn af. Naast de maandelijkse aflossing ben je daarnaast ook zelf verantwoordelijk voor zaken als verzekering, wegenbelasting en onderhoud.

Ja. Speciaal voor startende ondernemers heeft CM Lease ‘starterslease’ ontwikkeld. Wij vinden het belangrijk dat startende ondernemers ook de mogelijkheid moeten hebben om zich representatief te kunnen verplaatsen. Een starterslease-overeenkomst is een operational lease-product dat specifiek naar jouw wensen wordt opgesteld.

Voor het aangaan van een leaseovereenkomst is het belangrijk te weten of jij gedurende de looptijd van het contract kunt voldoen aan de financiële verplichting die je aangaat. Na een financiële toetsing zal blijken of je in aanmerking komt voor een (private) leaseauto.

Bij de leaseovereenkomsten van Compass Mobility zijn veel kosten voor jou afgedekt. Een aantal zaken zullen echter voor eigen rekening zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan brandstof-, tol-, veer-, parkeer- en waskosten, maar ook bekeuringen.

Met de leaseovereenkomsten van Compass Mobility is zekerheid altijd gegarandeerd. Over afschrijving, reparaties, onderhoud, banden, wegenbelasting en verzekering hoef je niet na te denken! In geval van nood ben je verzekerd van pechhulp en ook met vervangend vervoer staan wij voor je klaar.

Ja. Het is altijd mogelijk om bij ons via private lease een zelf samengestelde auto te rijden. Wij gaan dan met elkaar in gesprek om je wensen te bespreken. Vervolgens ontvang je van ons een aanbieding die helemaal is afgestemd op deze wensen.

De private lease-acties die wij aanbieden, zijn echter gebaseerd op auto’s die wij alvast voor jou hebben ingekocht. Het is hier dus niet meer mogelijk om bepaalde fabrieksopties toe te voegen. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld tegen meerprijs een trekhaak toe te voegen.

Wanneer je een leaseovereenkomst tekent, betekent dit dat je gedurende een bepaalde periode een financiële verplichting aangaat. Het is in je eigen belang om risico’s uit te sluiten waardoor je niet meer aan je financiële verplichtingen zou kunnen voldoen.

Ook heb je bij schade die niet te verhalen is een eigen risico van € 300,- per gebeurtenis. Het eigen risico bij glasschade bedraagt € 150,- per gebeurtenis.

Van Compass Mobility mag je iemand anders in je auto laten rijden. Het kan echter wel zo zijn, dat je werkgever anders bepaalt. Om dit zeker te weten, raden wij je aan om dit bij je werkgever na te vragen.

Met een leaseauto van Compass Mobility mag je ook naar het buitenland. Op je groene kaart staan de landen die je mag bezoeken. Houd er wel rekening mee, dat je auto moet voldoen aan de specifieke verplichtingen van het land dat je wilt bezoeken. In sommige landen is het in de winter bijvoorbeeld verplicht om de auto van winterbanden te voorzien.

Wanneer je brandstofpas defect is, neem je contact op met onze berijdersdesk. Wij vragen direct een nieuwe pas voor je aan.
Deze ontvang je meestal binnen 5 dagen per post.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Ja. Het is mogelijk om tussentijds winterbanden aan je leasecontract toe te voegen. Je leaseadviseur of wagenparkbeheerder kan deze aanvragen via onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bij Compass Mobility staat zekerheid voorop. Het is voor jou immers heel belangrijk dat je met jouw auto veilig op weg kunt en dat je op je auto kunt vertrouwen. Goed onderhoud aan je auto is daarom van essentieel belang.

Het onderhoud van je auto vindt altijd plaats bij partners van Compass Mobility. Ben je benieuwd of je eigen ‘vertrouwde’ garage ook al partner van CM Lease is? Neem dan even contact op met onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Omdat wij de veiligheid en bedrijfszekerheid van je auto erg belangrijk vinden, vragen wij je de onderhoudsintervallen volgens de fabrieksopgave te volgen. Het is niet mogelijk zonder overleg een auto vóór het aangegeven onderhoudsinterval aan te bieden. Je mag dit interval met maximaal 2000 kilometer overschrijden.

Wanneer er op je dashboard een melding van de boordcomputer verschijnt, kan dit duiden op een tekort aan een vloeistof of het niet (juist) functioneren van een van de vele systemen. Negeer een dergelijk signaal niet. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor je veiligheid, de prestaties van de motor en de technische staat van de auto. Raadpleeg het onderhoudsboek van de auto en maak een afspraak voor onderhoud bij een van onze vaste partners.

Schade rijden is altijd erg vervelend. Het is echter van belang dat je de schade binnen 24 uur bij ons meldt. Wij zorgen voor een correcte afhandeling en eventueel voor vervangend vervoer. Wanneer er een tegenpartij bij de schade betrokken is, is het belangrijk om samen een volledig Europees schadeformulier in te vullen.

Wanneer je alles gezamenlijk hebt ingevuld, stuur je deze gegevens naar onze berijdersdesk. Ook ontvangen wij graag foto’s van de gereden schade.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bij pech onderweg, in zowel binnen- als buitenland, bel je met onze hulpdienst AA Service. AA Service is 24/7 bereikbaar.

Je kunt AA Service bereiken op telefoonnummer: +31(0)88-1121121.

Ook willen wij je vragen onze berijdersdesk op de hoogte te houden.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Wanneer je de schade aan je auto bij ons hebt gemeld en deze wilt laten repareren, laten wij je weten bij welke erkende reparateur je dit uit kunt laten voeren. Heb je vragen over het verloop van je schadeafhandeling, dan kun je altijd contact opnemen met onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Als er is ingebroken in je auto, verzoeken we je hiervan direct een melding bij de politie te maken. De politie is bereikbaar onder nummer: 0900-8844. Bij de politie kun je online aangifte doen via www.politie.nl/aangifte.

Ook willen we je vragen om bij inbraak in je leaseauto onze berijdersdesk op de hoogte te houden. Daarnaast ontvangen wij graag een kopie van de aangifte.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Als je leaseauto is gestolen, verzoeken we je hiervan direct een melding bij de politie te maken. De politie is bereikbaar onder nummer: 0900-8844. Bij de politie kun je online aangifte doen via www.politie.nl/aangifte.

Ook willen we je vragen om bij diefstal van je leaseauto onze berijdersdesk op de hoogte te houden. Daarnaast ontvangen wij graag een kopie van de aangifte.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bijtelling is een fiscale regeling waar je als zakelijke rijder mee te maken krijgt als je je bedrijfswagen jaarlijks meer dan 500 km privé gebruikt. De belastingdienst ziet deze kilometers als een vorm van inkomen waarover belasting betaald moet worden.

Afhankelijk van de uitstoot van je leaseauto wordt er een percentage van de cataloguswaarde bij je belastbare inkomen opgeteld. Hierdoor moet je meer belasting betalen.

Verschillende bijtellingspercentages:

 20212020
Algemene bijtellingspercentage22%22%
Zonder uitstoot


12% t/m € 40.000 en
22% vanaf € 40.000

8% t/m € 45.000 en
22% vanaf € 45.000
Zonder uitstoot waterstof (en zonnecel)12%8%
Meer dan 0 gram (CO2-uitstoot in gr/km)22%22%

Nee. Wanneer je kunt aantonen dat je per jaar géén of minder dan 500 privékilometers rijdt met je bedrijfswagen, hoef je geen bijtelling te betalen. Het is daarbij wel van belang dat je dit bij de belastingdienst aan kunt tonen. Een sluitende rittenregistratie en een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ zijn hierbij belangrijk. Meer informatie hierover vind je op de website van de belastingdienst.