Leasevormen
Duidelijkheid en maatwerk vanuit een persoonlijke benadering.
Leasevormen
Compass Mobility heeft altijd een ruim aanbod in bedrijfswagens.
Leasevormen
Tijdelijk vervoer nodig? Flexibele oplossingen voor 1 tot 24 maanden.
Previous slide
Next slide

Leasevormen

Lees hier meer over de verschillende leasevormen die wij aanbieden.

Bedrijfswagen leasevormen

Operational lease

De meest voorkomende leasevorm is operational lease.

Met operational lease ben je totaal ontzorgd. Voor een vast bedrag per maand rijd je in een auto naar keuze en heb je de beschikking over een uitgebreid servicepakket. Alle autokosten worden vooraf bepaald en meegenomen in het maandbedrag. Denk hierbij aan afschrijving, onderhouds- en reparatiekosten, verzekering en houderschapsbelasting.

Kortom, je weet gedurende de hele contractperiode precies waar je aan toe bent en dat is wel zo prettig!

Operational lease auto's

Shortlease Zakelijk

Met shortlease biedt Compass Mobility je flexibele mobiliteitsoplossingen voor
1 maand tot 24 maanden!

Wanneer je tijdelijk extra vervoer nodig hebt, is shortlease een passende oplossing. Met deze leasevorm hoef je geen lang contract af te sluiten.

Wij combineren de voordelen van een leasecontract met de vrijblijvendheid en flexibiliteit van een huurovereenkomst. Shortlease is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een voorlooptraject op een nieuw bestelde leaseauto of als tijdelijke oplossing voor nieuw aan te nemen personeel. Ook zet je door middel van shortlease makkelijk en snel extra mobiliteitscapaciteit in en ben je opgewassen tegen seizoenspieken.

Operational lease auto

Starterslease

Bij het starten van een onderneming komen veel zaken kijken. Je bent druk met het opbouwen van jouw ‘merk’ en bent veel onderweg om je nieuwe bedrijf op de kaart te zetten. Een frisse, moderne en betrouwbare personenauto of bestelbus is hier dan ook meer dan ooit gewenst. Helaas word je als startende onderneming bij veel leasemaatschappijen geweigerd, omdat je (nog) geen jaarcijfers kunt laten zien.

Bij Compass Mobility zijn wij van mening, dat ook startende ondernemers de mogelijkheid moeten hebben om een auto te leasen. Het is immers belangrijk om door middel van betrouwbaar vervoer jezelf als bedrijf goed te presenteren. Bovendien houd je op die manier geld over om te investeren in de groei van je bedrijf!

Daarom bieden wij starterslease aan. Dit is een variatie op full operational lease, maar dan specifiek afgestemd op jouw situatie en de mobiliteitsbehoefte als startende onderneming.

Starterslease auto

Private lease

Heb jij altijd al een jong gebruikte of nieuwe auto willen rijden? Maak kennis met  private lease van Compass Mobility.

Met private lease van Compass Mobility ontvang je tegen gunstige tarieven een compleet uitgeruste auto naar keuze. Vooraf bepalen we samen met jou de looptijd van het contract, dat minimaal 24 maanden en maximaal 72 maanden zal lopen. Ook spreken we van tevoren samen de te rijden kilometers per jaar af. Private lease betekent onbezorgd autorijden: kosten voor verzekering, wegenbelasting, reparatie, onderhoud en banden zijn allemaal inclusief! Ook kun je in geval van nood gratis gebruik maken van onze pechservice. Alles is inbegrepen, je hoeft alleen nog maar te tanken!

Private lease wordt steeds populairder onder particuliere rijders. Logisch, want in de praktijk houdt het in dat je voor een bepaalde periode een van tevoren vastgesteld maandelijks bedrag betaalt, waarvoor je zorgeloos in een jonge of misschien zelfs nieuwe auto naar keus rijdt. Tegen het eind van de looptijd gaan we samen op zoek naar jouw volgende auto! Met private lease ga je dus zorgeloos op weg en ben je altijd verzekerd van een eigentijdse, moderne auto.

Private lease auto

Sale & leaseback

Ben je als bedrijf door de jaren heen flink gegroeid? Is je wagenpark meegegroeid en is het beheer hiervan in sommige opzichten te intensief geworden? Ben je op zoek naar mogelijkheden om eenheid in je wagenpark te creëren en om tegelijkertijd over meer werkkapitaal te beschikken?

Dat is mogelijk met de sale & leaseback-constructies van Compass Mobility. Samen met onze mobiliteitsspecialisten inventariseren wij je huidige wagenpark en maken wij samen met jou plannen om het wagenpark te optimaliseren. Auto’s die jonger zijn dan 2 jaar en die maximaal 60.000 kilometer op de teller hebben staan, kunnen wij van je overnemen. Daarna kun je ze weer van ons terugleasen. Bovendien kunnen we je begeleiden met de verkoop van oudere auto’s of auto’s met een hogere kilometerstand.

Bij Compass Mobility staan wij midden in de markt van mobiliteit, waardoor we goed in staat zijn om vraag en aanbod van alle voertuigen bij de juiste partijen samen brengen.

auto zakelijk leasen

Voordelen van sale & leaseback

 • Je creëert ruimte op je bedrijfsbalans

  Wanneer Compass Mobility je wagenpark overneemt, profiteer je direct van het feit dat de auto’s niet meer op je balans geactiveerd zijn. Je leaset de auto’s terug voor een vast maandbedrag en voert deze op als kosten.

 • Jouw werkkapitaal groeit

  Wanneer Compass Mobility je wagenpark overneemt, betekent dit dat jij je auto’s voor een eerlijke prijs aan ons verkoopt. Je creëert daarmee direct financiële ruimte die je weer kunt gebruiken voor de verdere ontwikkeling en groei van je bedrijf.

 • Enkele voordelen van full operational lease

  Vaste kosten per voertuig per maand: de kosten voor jouw wagenpark worden beter inzichtelijk en zijn direct goed te budgetteren.
  Jouw restwaarderisico wordt ons risico.
  Geen verrassingen meer achteraf, alle kosten zijn afgedekt (rente, afschrijving, reparatie, onderhoud en verzekering). Van pechhulp tot het vervangen van het motorblok. Met full operational lease heb je voor een vast bedrag per maand veel zekerheid.

 • Eén factuur voor je totale mobiliteitsbehoefte
 • Een vast aanspreekpunt voor al je vragen rondom mobiliteit
Veelgestelde vragen over leasevormen

Compass Mobility biedt verschillende vormen van lease aan. Operational lease, shortlease en starterslease zijn leasevormen die zijn toegespitst op de zakelijke markt. De looptijd bij operational lease varieert veelal tussen de 12 en 60 maanden. Bij shortlease ligt de looptijd veelal tussen 1 maand en 24 maanden.

Starterslease is een maatwerkproduct voor de startende ondernemer. Hierbij combineren we het beste van alle leasevormen, om voor de starter een zo prettig en flexibel mogelijk product te kunnen bieden.

Private lease is lease voor particulieren. De looptijd varieert tussen de 12 en 60 maanden.

Bij operational lease betaal je een vast maandbedrag waar alles bij inzit. Je hoeft je geen zorgen te maken over afschrijving, onderhoud, verzekering of wegenbelasting. Operational lease is het best te vergelijken met het huren van een auto.

Bij financial lease leen je geld voor de aanschaf van een auto. Met het maandbedrag dat je betaalt, los je de auto in een afgesproken termijn af. Naast de maandelijkse aflossing ben je daarnaast ook zelf verantwoordelijk voor zaken als verzekering, wegenbelasting en onderhoud.

Ja. Speciaal voor startende ondernemers heeft CM Lease ‘starterslease’ ontwikkeld. Wij vinden het belangrijk dat startende ondernemers ook de mogelijkheid moeten hebben om zich representatief te kunnen verplaatsen. Een starterslease-overeenkomst is een operational lease-product dat specifiek naar jouw wensen wordt opgesteld.

Voor het aangaan van een leaseovereenkomst is het belangrijk te weten of jij gedurende de looptijd van het contract kunt voldoen aan de financiële verplichting die je aangaat. Na een financiële toetsing zal blijken of je in aanmerking komt voor een (private) leaseauto.

Bij de leaseovereenkomsten van Compass Mobility zijn veel kosten voor jou afgedekt. Een aantal zaken zullen echter voor eigen rekening zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan brandstof-, tol-, veer-, parkeer- en waskosten, maar ook bekeuringen.

Met de leaseovereenkomsten van Compass Mobility is zekerheid altijd gegarandeerd. Over afschrijving, reparaties, onderhoud, banden, wegenbelasting en verzekering hoef je niet na te denken! In geval van nood ben je verzekerd van pechhulp en ook met vervangend vervoer staan wij voor je klaar.

Ja. Het is altijd mogelijk om bij ons via private lease een zelf samengestelde auto te rijden. Wij gaan dan met elkaar in gesprek om je wensen te bespreken. Vervolgens ontvang je van ons een aanbieding die helemaal is afgestemd op deze wensen.

De private lease-acties die wij aanbieden, zijn echter gebaseerd op auto’s die wij alvast voor jou hebben ingekocht. Het is hier dus niet meer mogelijk om bepaalde fabrieksopties toe te voegen. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld tegen meerprijs een trekhaak toe te voegen.

Wanneer je een leaseovereenkomst tekent, betekent dit dat je gedurende een bepaalde periode een financiële verplichting aangaat. Het is in je eigen belang om risico’s uit te sluiten waardoor je niet meer aan je financiële verplichtingen zou kunnen voldoen.

Ook heb je bij schade die niet te verhalen is een eigen risico van € 300,- per gebeurtenis. Het eigen risico bij glasschade bedraagt € 150,- per gebeurtenis.

Van Compass Mobility mag je iemand anders in je auto laten rijden. Het kan echter wel zo zijn, dat je werkgever anders bepaalt. Om dit zeker te weten, raden wij je aan om dit bij je werkgever na te vragen.

Met een leaseauto van Compass Mobility mag je ook naar het buitenland. Op je groene kaart staan de landen die je mag bezoeken. Houd er wel rekening mee, dat je auto moet voldoen aan de specifieke verplichtingen van het land dat je wilt bezoeken. In sommige landen is het in de winter bijvoorbeeld verplicht om de auto van winterbanden te voorzien.

Wanneer je brandstofpas defect is, neem je contact op met onze berijdersdesk. Wij vragen direct een nieuwe pas voor je aan.
Deze ontvang je meestal binnen 5 dagen per post.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Ja. Het is mogelijk om tussentijds winterbanden aan je leasecontract toe te voegen. Je leaseadviseur of wagenparkbeheerder kan deze aanvragen via onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bij Compass Mobility staat zekerheid voorop. Het is voor jou immers heel belangrijk dat je met jouw auto veilig op weg kunt en dat je op je auto kunt vertrouwen. Goed onderhoud aan je auto is daarom van essentieel belang.

Het onderhoud van je auto vindt altijd plaats bij partners van Compass Mobility. Ben je benieuwd of je eigen ‘vertrouwde’ garage ook al partner van CM Lease is? Neem dan even contact op met onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Omdat wij de veiligheid en bedrijfszekerheid van je auto erg belangrijk vinden, vragen wij je de onderhoudsintervallen volgens de fabrieksopgave te volgen. Het is niet mogelijk zonder overleg een auto vóór het aangegeven onderhoudsinterval aan te bieden. Je mag dit interval met maximaal 2000 kilometer overschrijden.

Wanneer er op je dashboard een melding van de boordcomputer verschijnt, kan dit duiden op een tekort aan een vloeistof of het niet (juist) functioneren van een van de vele systemen. Negeer een dergelijk signaal niet. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor je veiligheid, de prestaties van de motor en de technische staat van de auto. Raadpleeg het onderhoudsboek van de auto en maak een afspraak voor onderhoud bij een van onze vaste partners.

Schade rijden is altijd erg vervelend. Het is echter van belang dat je de schade binnen 24 uur bij ons meldt. Wij zorgen voor een correcte afhandeling en eventueel voor vervangend vervoer. Wanneer er een tegenpartij bij de schade betrokken is, is het belangrijk om samen een volledig Europees schadeformulier in te vullen.

Wanneer je alles gezamenlijk hebt ingevuld, stuur je deze gegevens naar onze berijdersdesk. Ook ontvangen wij graag foto’s van de gereden schade.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bij pech onderweg, in zowel binnen- als buitenland, bel je met onze hulpdienst AA Service. AA Service is 24/7 bereikbaar.

Je kunt AA Service bereiken op telefoonnummer: +31(0)88-1121121.

Ook willen wij je vragen onze berijdersdesk op de hoogte te houden.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Wanneer je de schade aan je auto bij ons hebt gemeld en deze wilt laten repareren, laten wij je weten bij welke erkende reparateur je dit uit kunt laten voeren. Heb je vragen over het verloop van je schadeafhandeling, dan kun je altijd contact opnemen met onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Als er is ingebroken in je auto, verzoeken we je hiervan direct een melding bij de politie te maken. De politie is bereikbaar onder nummer: 0900-8844. Bij de politie kun je online aangifte doen via www.politie.nl/aangifte.

Ook willen we je vragen om bij inbraak in je leaseauto onze berijdersdesk op de hoogte te houden. Daarnaast ontvangen wij graag een kopie van de aangifte.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Als je leaseauto is gestolen, verzoeken we je hiervan direct een melding bij de politie te maken. De politie is bereikbaar onder nummer: 0900-8844. Bij de politie kun je online aangifte doen via www.politie.nl/aangifte.

Ook willen we je vragen om bij diefstal van je leaseauto onze berijdersdesk op de hoogte te houden. Daarnaast ontvangen wij graag een kopie van de aangifte.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bijtelling is een fiscale regeling waar je als zakelijke rijder mee te maken krijgt als je je bedrijfswagen jaarlijks meer dan 500 km privé gebruikt. De belastingdienst ziet deze kilometers als een vorm van inkomen waarover belasting betaald moet worden.

Afhankelijk van de uitstoot van je leaseauto wordt er een percentage van de cataloguswaarde bij je belastbare inkomen opgeteld. Hierdoor moet je meer belasting betalen.

Verschillende bijtellingspercentages:

 20212020
Algemeen bijtellingspercentage22%22%
Zonder uitstoot12% t/m € 40.000 en
22% vanaf € 40.000
8% t/m € 45.000 en
22% vanaf € 45.000
Zonder uitstoot waterstof (en zonnecel)12%8%
Meer dan 0 gram (CO2-uitstoot in gr/km)22%22%

Nee. Wanneer je kunt aantonen dat je per jaar géén of minder dan 500 privékilometers rijdt met je bedrijfswagen, hoef je geen bijtelling te betalen. Het is daarbij wel van belang dat je dit bij de belastingdienst aan kunt tonen. Een sluitende rittenregistratie en een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ zijn hierbij belangrijk. Meer informatie hierover vind je op de website van de belastingdienst.