Zakelijk een MINI leasen
Ontdek het gemakt, comfort en de flexibiliteit van Compass Mobility

MINI Leasen: de beste keuze voor compact en stijlvol autorijden

Ben je op zoek naar een compacte, stijlvolle auto die perfect past bij jouw levensstijl en behoeften? Overweeg dan eens het leasen van een Mini. Mini’s zijn iconische auto’s die bekend staan om hun opvallende design, uitstekende wendbaarheid en efficiënte brandstofverbruik. In deze blog ontdek je alles wat je moet weten over het leasen van een Mini en waarom het de slimme keuze is voor wie op zoek is naar een compromisloze rijervaring.

mini leasen

Snel rijden? Bekijk direct ons aanbod!

Bekijk hier ons actuele aanbod in personen- en bedrijfswagens. Heeft u tijdelijk behoefte aan een personen- of bedrijfswagen? Bekijk dan ons shortleaseaanbod!

Compass Mobility, jouw persoonlijke partner in het zakelijk leasen van een MINI

Waarom kiezen voor een MINI?

Mini, oorspronkelijk een Brits automerk, staat bekend om zijn compacte auto’s met een unieke uitstraling en karakteristiek design. Deze auto’s zijn perfect voor stadsritten, met hun kleine formaat en gemakkelijke manoeuvreerbaarheid. Een Mini is niet alleen een auto; het is een lifestyle. Het straalt individualiteit en plezier uit, wat het aantrekkelijk maakt voor een breed scala aan bestuurders.

Iconisch Design

Het ontwerp van een Mini is tijdloos en herkenbaar. Met zijn kenmerkende ronde vormen en opvallende dak, onderscheidt de Mini zich van andere auto’s op de weg. Het design combineert vintage elementen met moderne accenten, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor diegenen die graag in een stijlvolle auto rijden.

Efficiënt Brandstofverbruik

Mini’s zijn bekend om hun efficiënte brandstofverbruik, waardoor ze niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met stijgende brandstofprijzen is het belangrijk om een auto te hebben die zuinig omspringt met brandstof, en Mini’s zijn daarvoor een uitstekende optie.

Wendbaarheid en Manoeuvreerbaarheid

Het compacte formaat van een Mini maakt het gemakkelijk om door drukke stadsstraten te navigeren en in kleine parkeerplekken te passen. De wendbaarheid en manoeuvreerbaarheid van een Mini maken het rijden in stedelijke gebieden een plezierige ervaring.

Innovatieve Technologie

Moderne Mini’s zijn uitgerust met geavanceerde technologieën op het gebied van veiligheid, connectiviteit en entertainment. Denk aan functies zoals geavanceerde infotainmentsystemen, adaptieve cruisecontrol, parkeerassistentie en nog veel meer. Deze technologische snufjes dragen bij aan het comfort en gemak van je rijervaring.

Waarom een MINI leasen? 

Nu je bekend bent met de voordelen van het rijden in een Mini, laten we eens kijken waarom leasen een slimme keuze is als het gaat om het verkrijgen van deze compacte auto.

Financiële voordelen

Leasen biedt financiële voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. Bij het leasen van een Mini hoef je niet in één keer een grote som geld uit te geven voor de aanschaf. In plaats daarvan betaal je maandelijks een vast bedrag gedurende de leaseperiode. Dit maakt het gemakkelijker om het budget te beheren en te plannen.

Geen grote investeringen

Leasen vereist geen grote initiële investering zoals bij de aankoop van een auto wel het geval is. Je hoeft geen lening af te sluiten of je spaargeld aan te spreken om in een Mini te kunnen rijden. Dit maakt leasen een aantrekkelijke optie, vooral voor mensen die financieel flexibel willen blijven.

Altijd in een nieuwe auto rijden

Met leasen krijg je de kans om regelmatig in een nieuwe Mini te rijden. Aan het einde van je leaseperiode kun je eenvoudig een nieuwe Mini kiezen en upgraden naar het nieuwste model met de nieuwste functies en technologieën.

Geen zorgen over onderhoud en reparaties

Een ander voordeel van leasen is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud en de reparaties van de auto. Dit wordt meestal gedekt door de leasemaatschappij, waardoor je gemoedsrust hebt en onverwachte kosten kunt vermijden.

Mini leasen
13188936459 34692693 1
mini leasen

Hoe werkt MINI leasing

Het leasen van een Mini is een eenvoudig proces dat begint met het kiezen van het gewenste Mini-model en het vaststellen van de leasevoorwaarden, waaronder de leaseperiode en het verwachte jaarlijkse kilometrage. Vervolgens wordt er een leaseovereenkomst opgesteld waarin alle details en voorwaarden worden vastgelegd.

Kies het juiste model MINI

Voordat je een Mini least, is het belangrijk om het juiste model te kiezen dat past bij je behoeften en voorkeuren. Mini biedt verschillende modellen en configuraties, waaronder de Mini Hatchback, Mini Cabrio, Mini Clubman en Mini Countryman. Overweeg factoren zoals ruimte, brandstofefficiëntie, technologische functies en design bij het maken van je keuze.

Stel het juiste leasecontract samen

Bepaal de leasevoorwaarden die het beste bij je passen, zoals de leaseperiode en het verwachte jaarlijkse kilometrage. Een typische leaseperiode varieert meestal van 24 tot 60 maanden. Zorg ervoor dat je een realistisch jaarlijks kilometrage kiest op basis van je gebruiksbehoeften.

Onderteken de leaseovereenkomst

Nadat je het gewenste model hebt gekozen en de leasevoorwaarden zijn overeengekomen, wordt er een leaseovereenkomst opgesteld. Zorg ervoor dat je de voorwaarden van de overeenkomst grondig begrijpt voordat je deze ondertekent. Dit is het moment waarop alle afspraken en verplichtingen officieel worden vastgelegd.

Geniet van je Mini

Veelgestelde vragen over zakelijk een MINI leasen

Compass Mobility biedt verschillende vormen van lease aan. Operational lease, shortlease en starterslease zijn leasevormen die zijn toegespitst op de zakelijke markt. De looptijd bij operational lease varieert veelal tussen de 12 en 60 maanden. Bij shortlease ligt de looptijd veelal tussen 1 maand en 24 maanden.

Starterslease is een maatwerkproduct voor de startende ondernemer. Hierbij combineren we het beste van alle leasevormen, om voor de starter een zo prettig en flexibel mogelijk product te kunnen bieden.

Private lease is lease voor particulieren. De looptijd varieert tussen de 12 en 60 maanden.

Bij operational lease betaal je een vast maandbedrag waar alles bij inzit. Je hoeft je geen zorgen te maken over afschrijving, onderhoud, verzekering of wegenbelasting. Operational lease is het best te vergelijken met het huren van een auto.

Bij financial lease leen je geld voor de aanschaf van een auto. Met het maandbedrag dat je betaalt, los je de auto in een afgesproken termijn af. Naast de maandelijkse aflossing ben je daarnaast ook zelf verantwoordelijk voor zaken als verzekering, wegenbelasting en onderhoud.

Ja. Speciaal voor startende ondernemers heeft CM Lease ‘starterslease’ ontwikkeld. Wij vinden het belangrijk dat startende ondernemers ook de mogelijkheid moeten hebben om zich representatief te kunnen verplaatsen. Een starterslease-overeenkomst is een operational lease-product dat specifiek naar jouw wensen wordt opgesteld.

Voor het aangaan van een leaseovereenkomst is het belangrijk te weten of jij gedurende de looptijd van het contract kunt voldoen aan de financiële verplichting die je aangaat. Na een financiële toetsing zal blijken of je in aanmerking komt voor een (private) leaseauto.

Bij de leaseovereenkomsten van Compass Mobility zijn veel kosten voor jou afgedekt. Een aantal zaken zullen echter voor eigen rekening zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan brandstof-, tol-, veer-, parkeer- en waskosten, maar ook bekeuringen.

Met de leaseovereenkomsten van Compass Mobility is zekerheid altijd gegarandeerd. Over afschrijving, reparaties, onderhoud, banden, wegenbelasting en verzekering hoef je niet na te denken! In geval van nood ben je verzekerd van pechhulp en ook met vervangend vervoer staan wij voor je klaar.

Ja. Het is altijd mogelijk om bij ons via private lease een zelf samengestelde auto te rijden. Wij gaan dan met elkaar in gesprek om je wensen te bespreken. Vervolgens ontvang je van ons een aanbieding die helemaal is afgestemd op deze wensen.

De private lease-acties die wij aanbieden, zijn echter gebaseerd op auto’s die wij alvast voor jou hebben ingekocht. Het is hier dus niet meer mogelijk om bepaalde fabrieksopties toe te voegen. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld tegen meerprijs een trekhaak toe te voegen.

Wanneer je een leaseovereenkomst tekent, betekent dit dat je gedurende een bepaalde periode een financiële verplichting aangaat. Het is in je eigen belang om risico’s uit te sluiten waardoor je niet meer aan je financiële verplichtingen zou kunnen voldoen.

Ook heb je bij schade die niet te verhalen is een eigen risico van € 300,- per gebeurtenis. Het eigen risico bij glasschade bedraagt € 150,- per gebeurtenis.

Van Compass Mobility mag je iemand anders in je auto laten rijden. Het kan echter wel zo zijn, dat je werkgever anders bepaalt. Om dit zeker te weten, raden wij je aan om dit bij je werkgever na te vragen.

Met een leaseauto van Compass Mobility mag je ook naar het buitenland. Op je groene kaart staan de landen die je mag bezoeken. Houd er wel rekening mee, dat je auto moet voldoen aan de specifieke verplichtingen van het land dat je wilt bezoeken. In sommige landen is het in de winter bijvoorbeeld verplicht om de auto van winterbanden te voorzien.

Wanneer je brandstofpas defect is, neem je contact op met onze berijdersdesk. Wij vragen direct een nieuwe pas voor je aan.
Deze ontvang je meestal binnen 5 dagen per post.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Ja. Het is mogelijk om tussentijds winterbanden aan je leasecontract toe te voegen. Je leaseadviseur of wagenparkbeheerder kan deze aanvragen via onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bij Compass Mobility staat zekerheid voorop. Het is voor jou immers heel belangrijk dat je met jouw auto veilig op weg kunt en dat je op je auto kunt vertrouwen. Goed onderhoud aan je auto is daarom van essentieel belang.

Het onderhoud van je auto vindt altijd plaats bij partners van Compass Mobility. Ben je benieuwd of je eigen ‘vertrouwde’ garage ook al partner van CM Lease is? Neem dan even contact op met onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Omdat wij de veiligheid en bedrijfszekerheid van je auto erg belangrijk vinden, vragen wij je de onderhoudsintervallen volgens de fabrieksopgave te volgen. Het is niet mogelijk zonder overleg een auto vóór het aangegeven onderhoudsinterval aan te bieden. Je mag dit interval met maximaal 2000 kilometer overschrijden.

Wanneer er op je dashboard een melding van de boordcomputer verschijnt, kan dit duiden op een tekort aan een vloeistof of het niet (juist) functioneren van een van de vele systemen. Negeer een dergelijk signaal niet. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor je veiligheid, de prestaties van de motor en de technische staat van de auto. Raadpleeg het onderhoudsboek van de auto en maak een afspraak voor onderhoud bij een van onze vaste partners.

Schade rijden is altijd erg vervelend. Het is echter van belang dat je de schade binnen 24 uur bij ons meldt. Wij zorgen voor een correcte afhandeling en eventueel voor vervangend vervoer. Wanneer er een tegenpartij bij de schade betrokken is, is het belangrijk om samen een volledig Europees schadeformulier in te vullen.

Wanneer je alles gezamenlijk hebt ingevuld, stuur je deze gegevens naar onze berijdersdesk. Ook ontvangen wij graag foto’s van de gereden schade.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bij pech onderweg, in zowel binnen- als buitenland, bel je met onze hulpdienst AA Service. AA Service is 24/7 bereikbaar.

Je kunt AA Service bereiken op telefoonnummer: +31(0)88-1121121.

Ook willen wij je vragen onze berijdersdesk op de hoogte te houden.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Wanneer je de schade aan je auto bij ons hebt gemeld en deze wilt laten repareren, laten wij je weten bij welke erkende reparateur je dit uit kunt laten voeren. Heb je vragen over het verloop van je schadeafhandeling, dan kun je altijd contact opnemen met onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Als er is ingebroken in je auto, verzoeken we je hiervan direct een melding bij de politie te maken. De politie is bereikbaar onder nummer: 0900-8844. Bij de politie kun je online aangifte doen via www.politie.nl/aangifte.

Ook willen we je vragen om bij inbraak in je leaseauto onze berijdersdesk op de hoogte te houden. Daarnaast ontvangen wij graag een kopie van de aangifte.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Als je leaseauto is gestolen, verzoeken we je hiervan direct een melding bij de politie te maken. De politie is bereikbaar onder nummer: 0900-8844. Bij de politie kun je online aangifte doen via www.politie.nl/aangifte.

Ook willen we je vragen om bij diefstal van je leaseauto onze berijdersdesk op de hoogte te houden. Daarnaast ontvangen wij graag een kopie van de aangifte.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bijtelling is een fiscale regeling waar je als zakelijke rijder mee te maken krijgt als je je bedrijfswagen jaarlijks meer dan 500 km privé gebruikt. De belastingdienst ziet deze kilometers als een vorm van inkomen waarover belasting betaald moet worden.

Afhankelijk van de uitstoot van je leaseauto wordt er een percentage van de cataloguswaarde bij je belastbare inkomen opgeteld. Hierdoor moet je meer belasting betalen.

Verschillende bijtellingspercentages:

 20212020
Algemeen bijtellingspercentage22%22%
Zonder uitstoot12% t/m € 40.000 en
22% vanaf € 40.000
8% t/m € 45.000 en
22% vanaf € 45.000
Zonder uitstoot waterstof (en zonnecel)12%8%
Meer dan 0 gram (CO2-uitstoot in gr/km)22%22%

Nee. Wanneer je kunt aantonen dat je per jaar géén of minder dan 500 privékilometers rijdt met je bedrijfswagen, hoef je geen bijtelling te betalen. Het is daarbij wel van belang dat je dit bij de belastingdienst aan kunt tonen. Een sluitende rittenregistratie en een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ zijn hierbij belangrijk. Meer informatie hierover vind je op de website van de belastingdienst.