Leasen van een auto

Bij Compass Mobility bieden we diverse leasevormen om aan de verschillende behoeften van onze zakelijke klanten te kunnen voldoen.

Wij begrijpen dat flexibiliteit cruciaal is bij het leasen van een auto voor zakelijke doeleinden.

Daarom bieden wij verschillende leasevormen, zodat u de beste keuze kunt maken op basis van uw bedrijfsbehoeften en voorkeuren.

Leasen van een auto

Snel rijden? Bekijk direct ons aanbod!

Bekijk hier ons actuele aanbod in personen- en bedrijfswagens. Heeft u tijdelijk behoefte aan een personen- of bedrijfswagen? Bekijk dan ons shortleaseaanbod!

Compass Mobility, jouw persoonlijke partner in mobiliteit. 

Leasen van een auto

Het leasen van een auto kan in verschillende leasevormen 

Operationele Lease
Dit is een populaire leasevorm waarbij u gebruikmaakt van het voertuig zonder dat u eigenaar wordt. Compass Mobility blijft eigenaar van het voertuig en draagt de verantwoordelijkheid voor onderhoud, verzekeringen en belastingen. U betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van het voertuig en bent daarmee volledig ontzorgt.

Shortlease
Shortlease biedt flexibiliteit voor een kortere periode, vaak vanaf een maand tot maximaal twee jaar. Dit is handig voor projecten, tijdelijke werknemers of wanneer u nog niet zeker bent over de lange termijn.

Starterslease

Flexibele acceptatievoorwaarden: We begrijpen dat startende ondernemers mogelijk geen uitgebreide financiële geschiedenis hebben. Daarom hanteren we flexibele acceptatievoorwaarden om u de kans te geven een auto te leasen, zelfs als uw bedrijf nog in de opstartfase zit.

Aantrekkelijke tarieven: We bieden concurrerende tarieven en voorwaarden speciaal afgestemd op starters. Ons doel is om u te ondersteunen bij het opbouwen van uw bedrijf met betaalbare mobiliteitsoplossingen.

Korte looptijden: Starterslease omvat vaak kortere leaseperiodes, zodat u flexibel blijft terwijl u aan de groei van uw bedrijf werkt. Dit kan variëren van 12 tot 24 maanden.

Mogelijkheid tot overname: Na afloop van de leaseperiode bieden we u de mogelijkheid om de leaseauto over te nemen. Dit kan een voordelige optie zijn als uw bedrijf groeit en u de auto wilt behouden.

Persoonlijke begeleiding: Onze experts begeleiden u gedurende het hele proces en helpen u bij het kiezen van de juiste auto en leasevoorwaarden die passen bij uw bedrijfssituatie.

Met Starterslease willen we startende ondernemers ondersteunen bij het opbouwen van een succesvol bedrijf door hen toegang te geven tot betrouwbare en betaalbare mobiliteitsoplossingen. Starterlease maakt het leasen van een auto voor de startende ondernemer toegankelijk. 

Neem contact met ons op voor meer informatie over Starterslease en ontdek hoe wij uw partner zullen zijn in het leasen van een auto.

CM lease tevreden klant

Voor het leasen van een auto komt u naar Compass Mobility

Kies uw voertuig: Ontdek ons ruime assortiment aan voorraad- voertuigen, van personenauto’s tot bedrijfswagens en elektrische modellen. Selecteer het voertuig dat past bij uw behoeften en voorkeuren. Staat het voertuig er niet tussen? Stel dan uw auto naar wens samen

Bepaal uw contract: Beslis over de looptijd van het leasecontract en het verwachte kilometrage. Onze flexibele leaseopties stellen u in staat om een overeenkomst op maat te maken die perfect bij uw zakelijke situatie past.

Vraag uw offerte aan: Vraag een vrijblijvende offerte aan via onze website of neem direct contact op met ons toegewijde team. Wij sturen u snel een gedetailleerde offerte op basis van uw specificaties.

Beoordeel en bevestig: Bekijk de offerte zorgvuldig en beoordeel de leasevoorwaarden, inclusief de kosten en overige details. Als u akkoord gaat, bevestigt u de leaseovereenkomst.

Aflevering van uw auto: Zodra alle formaliteiten zijn afgehandeld, leveren wij het door u gekozen voertuig op de afgesproken locatie. U kunt nu genieten van uw nieuwe leaseauto en profiteren van de voordelen van zakelijk leasen.

Bij Compass Mobility streven we naar transparantie, klanttevredenheid en professionele service. Ons team staat klaar om u te begeleiden door het gehele leaseproces en al uw vragen te beantwoorden.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw zakelijke mobiliteit te verbeteren door een auto te leasen bij Compass Mobility. Wij kijken ernaar uit u te helpen de perfecte leaseoplossing te vinden voor uw zakelijke behoeften.

Veelgestelde vragen over het leasen van een auto

Het leasen van een auto kan op verschillende manieren. Compass Mobility biedt verschillende vormen van lease aan. Operational lease, shortlease en starterslease zijn leasevormen die zijn toegespitst op de zakelijke markt. De looptijd bij operational lease varieert veelal tussen de 12 en 60 maanden. Bij shortlease ligt de looptijd veelal tussen 1 maand en 24 maanden.

Starterslease is een maatwerkproduct voor de startende ondernemer. Hierbij combineren we het beste van alle leasevormen, om voor de starter een zo prettig en flexibel mogelijk product te kunnen bieden.

Private lease is lease voor particulieren. De looptijd varieert tussen de 12 en 60 maanden.

Bij operational lease betaal je een vast maandbedrag waar alles bij inzit. Je hoeft je geen zorgen te maken over afschrijving, onderhoud, verzekering of wegenbelasting. Een groot voordeel van het leasen van een auto bij Compass Mobility.

Bij financial lease leen je geld voor de aanschaf van een auto. Met het maandbedrag dat je betaalt, los je de auto in een afgesproken termijn af. Naast de maandelijkse aflossing ben je daarnaast ook zelf verantwoordelijk voor zaken als verzekering, wegenbelasting en onderhoud.

Ja. Speciaal voor startende ondernemers heeft Compass Mobility ‘starterslease’ ontwikkeld. Wij vinden het belangrijk dat startende ondernemers ook de mogelijkheid moeten hebben om zich representatief te kunnen verplaatsen. Een starterslease-overeenkomst is een operational lease-product dat specifiek naar jouw wensen wordt opgesteld.

Wederom een voordeel bij het leasen van een auto bij Compass Mobility

Bij de leaseovereenkomsten van Compass Mobility zijn veel kosten voor jou afgedekt. Een aantal zaken zullen echter voor eigen rekening zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan brandstof-, tol-, veer-, parkeer- en waskosten, maar ook bekeuringen.

Met de leaseovereenkomsten van Compass Mobility is zekerheid altijd gegarandeerd. Over afschrijving, reparaties, onderhoud, banden, wegenbelasting en verzekering hoef je niet na te denken! In geval van nood ben je verzekerd van pechhulp en ook met vervangend vervoer staan wij voor je klaar.

Wanneer je een leaseovereenkomst tekent, betekent dit dat je gedurende een bepaalde periode een financiële verplichting aangaat. Het is in je eigen belang om risico’s uit te sluiten waardoor je niet meer aan je financiële verplichtingen zou kunnen voldoen.

Ook heb je bij schade die niet te verhalen is een eigen risico van € 300,- per gebeurtenis. Het eigen risico bij glasschade bedraagt € 150,- per gebeurtenis.

Van Compass Mobility mag je iemand anders in je auto laten rijden. Het kan echter wel zo zijn, dat je werkgever anders bepaalt. Om dit zeker te weten, raden wij je aan om dit bij je werkgever na te vragen.

Met een leaseauto van Compass Mobility mag je ook naar het buitenland. Op je groene kaart staan de landen die je mag bezoeken. Houd er wel rekening mee, dat je auto moet voldoen aan de specifieke verplichtingen van het land dat je wilt bezoeken. In sommige landen is het in de winter bijvoorbeeld verplicht om de auto van winterbanden te voorzien.

Wanneer je brandstofpas defect is, neem je contact op met onze berijdersdesk. Wij vragen direct een nieuwe pas voor je aan.
Deze ontvang je meestal binnen 5 dagen per post.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Ja. Het is mogelijk om tussentijds winterbanden aan je leasecontract toe te voegen. Je leaseadviseur of wagenparkbeheerder kan deze aanvragen via onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bij Compass Mobility staat zekerheid voorop. Het is voor jou immers heel belangrijk dat je met jouw auto veilig op weg kunt en dat je op je auto kunt vertrouwen. Goed onderhoud aan je auto is daarom van essentieel belang.

Het onderhoud van je auto vindt altijd plaats bij partners van Compass Mobility. Ben je benieuwd of je eigen ‘vertrouwde’ garage ook al partner van CM Lease is? Neem dan even contact op met onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Omdat wij de veiligheid en bedrijfszekerheid van je auto erg belangrijk vinden, vragen wij je de onderhoudsintervallen volgens de fabrieksopgave te volgen. Het is niet mogelijk zonder overleg een auto vóór het aangegeven onderhoudsinterval aan te bieden. Je mag dit interval met maximaal 2000 kilometer overschrijden.

Wanneer er op je dashboard een melding van de boordcomputer verschijnt, kan dit duiden op een tekort aan een vloeistof of het niet (juist) functioneren van een van de vele systemen. Negeer een dergelijk signaal niet. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor je veiligheid, de prestaties van de motor en de technische staat van de auto. Raadpleeg het onderhoudsboek van de auto en maak een afspraak voor onderhoud bij een van onze vaste partners.

Schade rijden is altijd erg vervelend. Het is echter van belang dat je de schade binnen 24 uur bij ons meldt. Wij zorgen voor een correcte afhandeling en eventueel voor vervangend vervoer. Wanneer er een tegenpartij bij de schade betrokken is, is het belangrijk om samen een volledig Europees schadeformulier in te vullen.

Wanneer je alles gezamenlijk hebt ingevuld, stuur je deze gegevens naar onze berijdersdesk. Ook ontvangen wij graag foto’s van de gereden schade.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bij pech onderweg, in zowel binnen- als buitenland, bel je met onze hulpdienst AA Service. AA Service is 24/7 bereikbaar.

Je kunt AA Service bereiken op telefoonnummer: +31(0)88-1121121.

Ook willen wij je vragen onze berijdersdesk op de hoogte te houden.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Wanneer je de schade aan je auto bij ons hebt gemeld en deze wilt laten repareren, laten wij je weten bij welke erkende reparateur je dit uit kunt laten voeren. Heb je vragen over het verloop van je schadeafhandeling, dan kun je altijd contact opnemen met onze berijdersdesk.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Als er is ingebroken in je auto, verzoeken we je hiervan direct een melding bij de politie te maken. De politie is bereikbaar onder nummer: 0900-8844. Bij de politie kun je online aangifte doen via www.politie.nl/aangifte.

Ook willen we je vragen om bij inbraak in je leaseauto onze berijdersdesk op de hoogte te houden. Daarnaast ontvangen wij graag een kopie van de aangifte.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Als je leaseauto is gestolen, verzoeken we je hiervan direct een melding bij de politie te maken. De politie is bereikbaar onder nummer: 0900-8844. Bij de politie kun je online aangifte doen via www.politie.nl/aangifte.

Ook willen we je vragen om bij diefstal van je leaseauto onze berijdersdesk op de hoogte te houden. Daarnaast ontvangen wij graag een kopie van de aangifte.

Onze berijdersdesk is zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 085-0822300
E-mail: info@cmlease.nl

Ook kun je ons via de berijdersapp 24/7 een bericht sturen.

Bijtelling is een fiscale regeling waar je als zakelijke rijder mee te maken krijgt als je je bedrijfswagen jaarlijks meer dan 500 km privé gebruikt. De belastingdienst ziet deze kilometers als een vorm van inkomen waarover belasting betaald moet worden.

Afhankelijk van de uitstoot van je leaseauto wordt er een percentage van de cataloguswaarde bij je belastbare inkomen opgeteld. Hierdoor moet je meer belasting betalen.

Verschillende bijtellingspercentages:

 20212020
Algemene bijtellingspercentage22%22%
Zonder uitstoot12% t/m € 40.000 en
22% vanaf € 40.000
8% t/m € 45.000
en 22% vanaf € 45.000
Zonder uitstoot waterstof (en zonnecel)12%8%
Meer dan 0 gram (CO2-uitstoot in gr/km)22%22%

Nee. Wanneer je kunt aantonen dat je per jaar géén of minder dan 500 privékilometers rijdt met je bedrijfswagen, hoef je geen bijtelling te betalen. Het is daarbij wel van belang dat je dit bij de belastingdienst aan kunt tonen. Een sluitende rittenregistratie en een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ zijn hierbij belangrijk. Meer informatie hierover vind je op de website van de belastingdienst.