Laadpalen voor thuis
Perfect geregeld met CM Lease!

Laadpalen voor thuis

De keuze voor een elektrische auto is gemaakt maar heeft u voor thuis ook al een laadoplossing? Om een goede keuze maken in de diverse oplossingen met laadpalen voor thuis denken wij graag met u mee.  

Gaat uw voorkeur uit naar snelheid en gemak? Maak dan gebruik van de laadpaalservice van Compass Mobility! Samen met onze gecertificeerde partner staan wij ook voor u klaar als het gaat om de levering en de installatie van laadpalen voor thuis.

F type laadpaal voor thuis
laadpalen voor thuis

Thuis laden is vaak voordelig

Vaak is het voordelig om uw elektrische auto volledig thuis op te laden. Daarbij stappen veel huishoudens tegenwoordig ook nog eens over op duurzame energievoorziening zoals bijvoorbeeld zonnepanelen.

Bij de keuze in een laadpalen voor thuis bestaat er dan ook een mogelijkheid om een Load Guard systeem te installeren, dit systeem zorgt ervoor dat uw duurzaam opgewekte energie wordt gebruikt voor het laden van uw elektrische auto, voordeliger kan het niet!

Hoe werkt het precies?  

Als uw voorkeur er naar uitgaat om voor een professionele partij te kiezen die u adviseert en begeleidt in de juiste keuze in laadpalen voor thuis dan brengen wij u graag in contact met onze gecertificeerde partner. 

Onze partner zal contact met u opnemen om het proces te doorlopen. U zal in het aanbod in laadpalen voor thuis begeleid worden tot de juiste keuze en vervolgens zal door onze partner een schouwing op locatie plaatsvinden om een juiste inschatting van de totale kosten inclusief installatie te kunnen maken. 

Mocht u ervoor gekozen hebben om de kosten van de laadpaal in het leasecontract mee te nemen dan zal er na de volledige prijsopgave van onze partner een definitieve berekening van uw maandtermijn plaats kunnen vinden. 

elektrische laadpaal oplossing

Uw elektrische laadpaal door Compass Mobility geregeld! 

Mobiliteit, duidelijk, service en maatwerk. Dat is waar wij, naast persoonlijk contact voor staan! Als partner in mobiliteit nemen wij uiteraard ook onze verantwoordelijkheid in het organiseren van laadoplossingen! Nieuwsgierig wat wij nog meer voor u kunnen betekenen?

Vragen over elektrische laadpalen voor thuis

Wanneer u voor een elektrische auto bij CM Lease kiest is het mogelijk om de installatie van een laadpaal via ons te laten verzorgen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een laadpaal bij uw kantoor of woning te laten plaatsen.

Wij werken met vaste partners voor de levering en plaatsing van elektrische laadpalen. 

Het verschilt per situatie of er een mogelijkheid is voor het plaatsen van een laadpaal. Hierbij omschrijven wij de mogelijkheden en nodige acties in verschillende woonsituaties. Bij een huurwoning met eigen parkeergelegenheid zal u contact met uw verhuurder op moeten nemen om te vragen naar de mogelijkheden tot het plaatsen van een elektrische laadpaal. Heeft u een koopwoning met VVE? U zal in dit geval toestemming nodig hebben van de VVE voor het plaatsen van een  laadpaal. Woont u in een koop of huurwoning maar u heeft geen eigen parkeergelegenheid? Dan zal u via uw eigen gemeente een laadpaal aan moeten vragen. Meer informatie hierover vind je op: https://www.laadpaalnodig.nl/

Het is ook mogelijk om de kosten van de aanschaf en installatie van uw laadpaal in het leasebedrag van uw zakelijke leaseauto met te nemen. 

Bij zakelijk gebruik van een laadpaal kan u aanspraak maken op de MIA regeling. Dit geeft een fiscaal voordeel. Een voorwaarde is wel dat de laadpaal voor uw eigen voertuig(en) bestemd moet zijn. 

Ja, dit is zeker mogelijk! U kunt kiezen voor een ‘slimme’ elektrische laadpaal. Een slimme laadpaal zal de gemaakte energiekosten automatische met de leasemaatschappij of uw werkgever verrekenen.

In sommige gevallen worden auto’s geleverd met een lader met Schuko stekker. Met deze lader is het mogelijk om je auto door middel van je standaard 230v stopcontact met maximaal 3,7 kWh op te laden. In de praktijk zal het maximum vaak beperkt zijn tot ongeveer 2,2 kWh.

Wanneer je er voor kiest om je auto op deze manier op te laden dan moet je rekening houden met lange laadtijden. Wanneer je bijvoorbeeld een Volkswagen ID.3 met een accupakket van 58kW tot 90% wil opladen moet je hier ongeveer 24 uur voor rekenen. 

Het is beter om de lader met Schuko aansluiting te bewaren en zeker aan boord van de auto te houden als ‘noodoplossing’. Mocht u onverhoopt dreigen te stranden door een lege accu in een omgeving met een slechte laadpaaldekking kan deze lader altijd uitkomst bieden.