Elektrische laadpaal oplossingen
De installatie van een elektrische laadpaal is een van onderwerpen in de oriëntatiereis naar elektrische auto’s waar je rekening mee moet houden. Hoe gaat dat in zijn werk? Ga ik op kantoor een elektrische laadpaal plaatsen of plaats ik er één thuis? En hoe zit het met dan met de verrekening van privé naar zakelijk?
Kortom, veel open vragen rondom verschillende laadpaal oplossingen.
Als partner in mobiliteit staan wij ook voor u klaar als het gaat om laadoplossingen voor uw wagenpark. Meer informatie?
Uw elektrische laadpaal door Compass Mobility geregeld!
Mobiliteit, duidelijk, service en maatwerk. Dat is waar wij, naast persoonlijk contact voor staan! Als partner in mobiliteit nemen wij uiteraard ook onze verantwoordelijkheid in het organiseren van laadoplossingen! Nieuwsgierig wat wij nog meer voor u kunnen betekenen?
- Maatwerkadvies
- Korte lijnen
- Uw eigen, vaste adviseur
- Merkonafhankelijk
- Wij zijn jouw totaaloplosser in mobiliteit
Wanneer u voor een elektrische auto bij CM Lease kiest is het mogelijk om de installatie van een laadpaal via ons te laten verzorgen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een laadpaal bij uw kantoor of woning te laten plaatsen.
Wij werken met vaste partners voor de levering en plaatsing van elektrische laadpalen.
Het verschilt per situatie of er een mogelijkheid is voor het plaatsen van een laadpaal. Hierbij omschrijven wij de mogelijkheden en nodige acties in verschillende woonsituaties. Bij een huurwoning met eigen parkeergelegenheid zal u contact met uw verhuurder op moeten nemen om te vragen naar de mogelijkheden tot het plaatsen van een elektrische laadpaal. Heeft u een koopwoning met VVE? U zal in dit geval toestemming nodig hebben van de VVE voor het plaatsen van een laadpaal. Woont u in een koop of huurwoning maar u heeft geen eigen parkeergelegenheid? Dan zal u via uw eigen gemeente een laadpaal aan moeten vragen. Meer informatie hierover vind je op: https://www.laadpaalnodig.nl/
Het is ook mogelijk om de kosten van de aanschaf en installatie van uw laadpaal in het leasebedrag van uw zakelijke leaseauto met te nemen.
Bij zakelijk gebruik van een laadpaal kan u aanspraak maken op de MIA regeling. Dit geeft een fiscaal voordeel. Een voorwaarde is wel dat de laadpaal voor uw eigen voertuig(en) bestemd moet zijn.
Ja, dit is zeker mogelijk! U kunt kiezen voor een ‘slimme’ elektrische laadpaal. Een slimme laadpaal zal de gemaakte energiekosten automatische met de leasemaatschappij of uw werkgever verrekenen.
In sommige gevallen worden auto’s geleverd met een lader met Schuko stekker. Met deze lader is het mogelijk om je auto door middel van je standaard 230v stopcontact met maximaal 3,7 kWh op te laden. In de praktijk zal het maximum vaak beperkt zijn tot ongeveer 2,2 kWh.
Wanneer je er voor kiest om je auto op deze manier op te laden dan moet je rekening houden met lange laadtijden. Wanneer je bijvoorbeeld een Volkswagen ID.3 met een accupakket van 58kW tot 90% wil opladen moet je hier ongeveer 24 uur voor rekenen.
Het is beter om de lader met Schuko aansluiting te bewaren en zeker aan boord van de auto te houden als ‘noodoplossing’. Mocht u onverhoopt dreigen te stranden door een lege accu in een omgeving met een slechte laadpaaldekking kan deze lader altijd een uitkomst bieden.